Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η ουκρανική γενοκτονία και οι υποστηρικτές της

Η ουκρανική γενοκτονία και οι υποστηρικτές της
της Vera Graziadel
20 Ιούνη 2014

Καθώς το παγκόσμιο μιντιακό τσίρκο μετακινείται στο Ιράκ και η ήδη συρρικνούμενη προσοχή της διεθνούς κοινότητας περνάει απ' την Ουκρανία σε μια νέα σειρά τρόμου της "καταστροφής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής", ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιατσένιουκ ανακοινώνει τα γενοκτονικά σχέδια της κυβέρνησης του Κιέβου σε ό,τι αφορά τους αντικυβερνητικούς αντάρτες αλλά και όλο τον πληθυσμό αμάχων στην ανατολική Ουκρανία, που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ρωσικής καταγωγής ανθρώπους που αντιτίθενται στο νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Ακολουθώντας το βιβλίο ιστορίας του Γ' Ράιχ και χωρίς καν την απόπειρα να το αποκρύψει, ο πρωθυπουργός Γιατσένιουκ αναφέρει την ομάδα προς εξόντωση ως "υπανθρώπους." Αυτό το φασιστικό μανιφέστο, κατόπιν, επιδεικνύεται περήφανα στην ιστοσελίδα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ (βλ. πιο πάνω εικόνα).

Την ίδια περίπου χρονική περίοδο, ο ουκρανός Υπουργός Άμυνας ανακοινώνει σχέδια για "στρατόπεδα φιλτραρίσματος", όπου θα κρατούνται οι επιζώντες που συνδέονται με τις "αποσχιστικές τάσεις" [πιο κάτω βίντεο], και η Αρχή Γης της Ουκρανίας αποκαλύπτει ότι έχει καθοριστεί ουκρανικό σχέδιο Lebensraum [ζωτικού χώρου], το οποίο υπόσχεται δωρεάν γη σε ουκρανούς στρατιώτες που εμπλέκονται στην γενοκτονία των ρωσικής καταγωγής  Untermensch [υπανθρώπων].

Ο Χίτλερ θα ήταν περήφανος. Περήφανη ήταν και η εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζην Ψάκι, η οποία αγνόησε τις επιφυλάξεις του Matt Lee από το Associated Press σχετικά με την επιλογή του όρου "υπάνθρωποι". Η Ψάκι, αντιθέτως, εγκωμίασε τον ουκρανό πρωθυπουργό και την ηγεσία του ως "συνεπή στην στήριξη μιας ειρηνικής επίλυσης" (αργότερα, η ιστοσελίδα άλλαξε τον όρο σε "απάνθρωποι" αλλά είχε ήδη κυκλοφορήσει screenshot του αρχικού κειμένου).


Τα πιο "αποτελεσματικά βήματα" από τα πολλά που πήρε η κυβέρνηση του Κιέβου προς "στήριξη μιας ειρηνικής επίλυσης στην Ανατολική Ουκρανία" αποτελούνται από τις ακόλουθες "επιχειρήσεις δολοφονίας":

1) Τις δολοφονίες της Μαριούπολης: ενσυνείδητη δολοφονία άοπλων από πράκτορες της κυβέρνησης

2) Τη σφαγή της Οδησσού: έγινε "ανεπίσημα" από ομάδες ιδιωτών με την κυβέρνηση να προάγει τη σφαγή και να κάνει πως δεν βλέπει

3) Τους βομβαρδισμούς του Λουγκάνσκ: τη διενέργεια βομβαρδισμού αμάχων (παράνομου σύμφωνα με το άρθρο 48 της Συνθήκης της Γενεύης)

4) Την χρήση πυροβολικού ενάντια στο Σλαβιάνσκ: δολοφονία αμάχων με πυρά πυροβολικού (όπως πιο πάνω)

5) Τη χρήση πυροβολικού ενάντια στο Κραματόρσκ: δολοφονία αμάχων με πυρά πυροβολικού (όπως πιο πάνω)

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα πολλά "επιτυχημένα ειρηνευτικά μέτρα" που πήρε η ουκρανική "κυβέρνηση", και τα οποία έχουν ως τώρα (11.06.14) επίσημα κοστίσει τη ζωή σε 270 άτομα, ανάμεσά τους ένα δωδεκάχρονο αγόρι και ένα εξάχρονο κορίτσι. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει γοργά.

Ανεξάρτητα απ' το αν αντιλαμβάνεται κανείς αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία ως εμφύλιο πόλεμο, ως πόλεμο ενάντια σε ξένο κατακτητή ή ως αντι-τρομοκρατική επιχείρηση, τα εγκλήματα πολέμου της ουκρανικής κυβέρνησης σε βάρος πολιτών της Ανατολικής Ουκρανίας αποτελούν ορισμική περίπτωση δημοκτονίας ή ενσυνείδητης γενοκτονίας εκ μέρους μιας κυβέρνησης κατά τη διάρκεια πολέμου. Δεν έχει ακόμη σκοτωθεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού καθώς είναι μόνο η αρχή, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αν δεν σταματήσει θα οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας καταστροφή.

Αν αμφιβάλλετε ακόμα ότι αυτό που συμβαίνει είναι πράγματι γενοκτονία, τότε συνεχίστε να διαβάζετε καθώς θα σας εξηγήσω τα οκτώ στάδια γενοκτονίας, με απτές αποδείξεις από την Ουκρανία, διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Εκτός των εγκληματιών που διέταξαν και διενήργησαν τα εγκλήματα, υπάρχουν και τα άτομα ή τα μιντιακά συγκροτήματα που αγνόησαν, διευκόλυναν, ενθάρρυναν, προώθησαν ή επικρότησαν ένα ή όλα τα στάδια αυτής της γενοκτονίας. Θεωρώ ότι αυτοί οι υποστηρικτές φέρουν επίσης ηθική υπαιτιότητα, όχι βέβαια στον ίδιο βαθμό με τους δράστες.

Τα οκτώ στάδια της γενοκτονίας:
Φυλετικός εθνικισμός της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών-B, που έδρασε για την "εκκαθάριση" της Ουκρανίας από "κατώτερες φυλές" κατά τον Β' Παγκόσμιο

Στάδιο 1: Κατηγοριοποίηση. Ο λαός χωρίζεται σε "εμάς" και "αυτούς".

α) Ουκρανοί εναντίον Ρώσων: Ο ακραίος ουκρανικός εθνικισμός που χαιρετίστηκε στη Μεϊντάν είναι η ρίζα απ' την οποία μεγάλωσε το μίσος και οι γενοκτονικές προθέσεις απέναντι στους Ρώσους και τους Ουκρανο-Ρώσους. Κρύβοντας τις σκοτεινές διαστάσεις αυτού που συνέβαινε, οι Ουκρανοί έπαιζαν ένα παιχνίδι όπου όλοι ενθαρρυνόντουσαν να πηδήξουν για να δείξουν ότι δεν είναι Ρώσοι: “Hto ne skache, tot moskal” (αυτός που δεν πηδά είναι Moskal- προσβλητικός όρος για τους Ρώσους), το οποίο μετά επαναλήφθηκε στον υπόγειο και σε σχολικές συγκεντρώσεις. 


Οι γενοκτονικές προθέσεις αποκαλύφθηκαν από νωρίς, ιδιαίτερα απ' τις πιο ακραίες ομάδες όπως ο Δεξιός Τομέας: "Moskali na nozhi!" (μαχαιρώστε τους Ρώσους!), αλλα κι από την εθνικιστική νεολαία: "κρεμάστε τους Ρώσους!"

Υποστηρικτές:

Η ANNE APPLEBAUM (πρώην αρχισυντάκτης του περιοδικού Economist, μέλος του εκδοτικού συμβουλίου της Washington Post), στο άρθρο της "Ο εθνικισμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία", υποβιβάζει τη βιομηχανική Ανατολή και χαιρετίζει τους "εθνικιστές πατριώτες" που διεξάγουν πόλεμο σε βάρος της ως μόνη ελπίδα του ουκρανικού μέλλοντος.

Λιγότερο επιτυχείς αλλά αρκετά διαδεδομένες απόπειρες να διαιρεθεί ο ουκρανικός λαός είναι:

β) πολιτισμένη Δύση ενάντια στον "όχλο" (bidlo) της Ανατολής

Υποστηρικτές:

REUTERS: Ο όχλος κυριαρχεί στην Ανατολική Ουκρανία

EUROMAIDAN PR: Οι πρόσφυγες απ' το Ντόνετσκ είναι αγενείς, δολοπλόκοι και τζαμπατζήδες. [ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί πλέον]

γ) Η φιλελεύθερη Δύση ενάντια στη Σοβιετική Ανατολή

Υποστηρικτές:

FORBES: Οι ρώσοι αποσχιστές της Ουκρανίας νοσταλγούν τη Σοβιετική Ένωση

Σε κατοπινό στάδιο, πολλοί θα δικαιλογούν τη γενοκτονία είτε ως πάλη ενάντια στους διαβολικούς Ρώσους είτε ως εξάλειψη του "όχλου" ή ως πάλη ενάντια στη σοβιετική μενταλιτέ. Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί συνιστούν άρνηση αποδοχής του ότι διαπράττεται έγκλημα.

Στάδιο 2: Συμβολοποίηση. Όταν συνδυάζονται με το μίσος, τα σύμβολα επιβάλλονται δια βίας σε μη συνεργαζόμενα μέλη ομάδων που έχουν καταστεί παρίες:

Οι ανατολικο-ουκρανοί που εξεγέρθηκαν ενάντια στην ρωσοφοβική πραξικοπηματική κυβέρνηση βαφτίστηκαν "αποσχιστές", κι απ' την στιγμή που άρχισαν να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια (όπως κάνανε αυτοί στην Μεϊντάν), ονομάστηκαν "τρομοκράτες". Το πιο κοινό σύμβολο που χρησιμοποιείται είναι το πορτοκαλί και μαύρο σκαθάρι του Κολοράντο, επειδή μοιάζε με τα χρώματα της κορδέλας του Αγίου Γεωργίου που φορούν οι φιλορώσοι.

Η σύνδεση των εντόμων και των ρωσικής καταγωγής κατοίκων γίνεται ρητά από το Radio Free Europe/Radio Liberty
Οι φιλορώσοι σηματοδοτούνται ως έντομα που αντιμετωπίζονται με κυβερνητικά τανκ σε χάρτη των εχθροπραξιών

Στάδιο 3: Άρνηση ανθρώπινης υπόστασης. Μια ομάδα αρνείται ότι μια άλλη ομάδα αποτελείται από ανθρώπους. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας εξισώνονται με ζώα, με μικρόβια, με έντομα, με αρρώστιες, που πρέπει να "απολυμανθούν" ή να "εξαλειφθούν".
 
Ουκρανικό σκίτσο για την ανάγκη εξάλειψης των ρωσόφωνων "εντόμων"


Εκκαθάριση "παρασίτων"
Υποστηρικτές:

CHANNEL 5 (ιδιοκτησίας Ποροσένκο): πρόβαλε διαφήμιση εξόντωσης παρασίτων που ενθαρρύνει την εξολόθρευση των σκαθαριών του Κολοράντο [συμβόλων των ρωσόφωνων, βλ. πιο πάνω] με τη χρήση δοχείου καπνού το οποίο φέρει τα χρώματα του Δεξιού Τομέα, μαύρο και κόκκινο (υπόρρητο μήνυμα ότι η εξολόθρευση των ρωσόφωνων θα φέρει ευμάρεια στη χώρα).



Στάδιο 4: Οργάνωση. Εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται ειδικές μονάδες και παραστρατιωτικοί.

Ουκρανική Εθνική Φρουρά

Δημιουργία του "Τάγματος Ντονμπάς" απ' τον Δεξιό Τομέα

Εκπαίδευση νεοφασιστών στο Τάγμα Αζόφ, ενάντια στους "ουκρανούς αντάρτες"

Στάδιο 5: Πόλωση. Ομάδες διασπείρουν το μίσος μέσω μιντιακής προπαγάνδας πόλωσης.

Υποστηρικτές:

HROMADSKE TV: "Πολεμιστές του φωτός". Γενοκτονική προπαγάνδα με αμερικανική χρηματοδότηση.

Στάδιο 6: Προετοιμασία. Ταυτοποιούνται και ξεχωρίζονται τα υποψήφια θύματα.

Η ηγεσία της ΛΔ Ντόνετσκ και της ΛΔ Λουγκάνσκ και όλος ο λαός που δεν έχει διαφύγει από τις πόλεις που βομβαρδίζει η κυβέρνηση (δεν έχουν δημιουργηθεί ανθρωπιστικοί διάδρομοι διαφυγής για τους άμαχους!)

Στο Σλαβιάνσκ, το Λουγκάνσκ, την Σεμενκόβα, το Κραματόρσκ...

YAROSH: Κάλεσμα σε πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία

Tyahnibok: Κάλεσμα για την "εξουδετέρωση των τρομοκρατών"

YULIA TIMOSHENKO: διαρροή τηλεφωνήματος, όπου λέει "Χέσ' το, να πάρουμε τα όπλα και να καθαρίσουμε τους κωλο katsaps" — προσβλητικός ουκρανικός όρος για τους Ρώσους — "και τον αρχηγό τους μαζί." Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει με τα 8 εκατομμύρια Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία, απάντησε: "Να εξολοθρευτούν όλοι με ατομικά όπλα."

EUROMAIDAN PR και THOMAS THEINER: Κάλεσμα σε γενοκτονία και πυρηνική καταστροφή: "Δώστε στις στρατιωτικές ομάδες αντιαρματικά, φορητούς πυραύλους εναέριας άμυνας, νάρκες, εκρηκτικά...βγάλτε το ουράνιο απ' τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ουκρανίας και ετοιμαστείτε να το διασπείρουμε στη Ρωσία."

Στάδιο 7: Εξολόθρευση. Οι δολοφόνοι "εξολοθρεύουν" γιατί δεν θεωρούν τα θύματά τους ανθρώπους: Σφαγή της Οδησσού, βομβαρδισμός του Λουγκάνσκ, φόνοι της Μαριούπολης, βομβαρδισμός του Σλαβιάνσκ.

Υποστηρικτές:

Σφαγή της Οδησσού:

Δήμαρχος Οδησσού VOLODIMYR NEMIROVSKY: "Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Οδησσού είναι νόμιμη".

OLESYA OROBETS, εκπρόσωπος κόμμα Σβόμποντα:"Είναι μια ιστορική μέρα για την Ουκρανία. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτοί οι ενοχλητικοί αποσχιστές της Οδησσού εξολοθρεύτηκαν επιτέλους."

Εκπρόσωπος του Σβόμποντα IRYNA FARION στο facebook μετά τη σφαγή της Οδησσού: "Μπράβο στην Οδησσό, το μαργαριτάρι του ουκρανικού πνεύματος. Οι διάβολοι να καούν στην κόλαση. Μπράβο."

Στάδιο 8: Άρνηση. Οι υπεύθυνοι αρνούνται ότι διέπραξαν οποιοδήποτε έγκλημα.

Το να αποκαλεί κάποιος αυτό που συμβαίνει "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" ή "πάλη ενάντια στη ρωσική εισβολή" αποτελεί άρνηση του γεγονότος ότι ο ουκρανικός στρατός ακολουθεί γενοκτονικές διαταγές. Πιο συγκεκριμένες μορφές της άρνησης εμφανίστηκαν στη θέση ότι τα θύματα της Οδησσού κάηκαν μόνα τους ή ότι τα θύματα του Λουγκάνσκ βομβαρδίστηκαν μόνα τους.

Υποστηρικτές:

Πρώην δήμαρχος Οδησσού Edward Gurvits: Η σφαγή της Οδησσού ήταν πράξη αυτοάμυνας.


Η ιστορία γράφτηκε απ' τους νικητές πολύ πριν την επινόηση του διαδικτύου. Τώρα, παρά το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να εμποδίσει την εργασία των ΜΜΕ, πολλοί δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν τα κατάφωρα ψέματα της ουκρανικής κυβέρνησης και των ουκρανικών/δυτικών ΜΜΕ σε ό,τι αφορά τη "ρωσική εισβολή", όπως έγινε στην περίπτωση της παρατήρησης του Mark Franchetti ότι η πλειοψηφία όσων αντιμάχονται την κυβέρνηση του Κιέβου είναι πολίτες του Ντονμπάς και όχι Ρώσοι μισθοφόφοι, κλέφτες, αλκοολικοί ή ναρκομανείς. Αυτή την εντύπωση πήρα βλέποντας πολλά από τα βίντεο του youtube απ' το πεδίο της μάχης. Η αλήθεια θα βγει στο τέλος στην επιφάνεια και οι Ουκρανοί και όσοι τους στηρίζουν δεν θα μπορούν να γράψουν την ιστορία τους χωρίς αρκετά σχόλια στο περιθώριο. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που γνωρίζουν τι συμβαίνει και κάποιος θα γράψει τους δράστες και τους υποστηρικτές τους στην ιστορία ως εγκληματίες, όπως και είναι.

Όπως πήγε ο Βύρωνας να πολεμήσει στον ελληνικό πόλεμο της ανεξαρτησίας από τους Τούρκους, έτσι υπάρχουν και ρώσοι πολίτες που αποφάσισαν να πάνε στην Ανατολική Ουκρανία και να πολεμήσουν τον ουκρανικό στρατό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια χρήματα για την υποστήριξή τους να προέρχονται από τη Ρωσία. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα όλος ο "ουκρανικός εμφύλιος" να είναι απλώς πάλη ανάμεσα σε ουκρανικές αριστοκρατίες ή παγκόσμιες ελίτ, ή ένας πόλεμος για το φυσικό αέριο (http://bit.ly/1lCylAK), ή ένας πόλεμος οργανωμένος απ' τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές ελίτ. Όμως το σημαντικότερο είναι πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του λαού στην Ανατολική Ουκρανία που επέλεξε να ψηφίσει σε δημοψήφισμα, αν όχι απόσχιση από την Ουκρανία, τουλάχιστο Ομποσπονδοποίηση. Αυτοί οι εκπρόσωποι, βασικά, της εργατικής τάξης (οι πλούσιοι δεν ρισκάρουν την υγεία τους αντιπαλεύοντας την κυβέρνηση του Κιέβου), δεν αποδέχθηκαν το ιστορικό αφήγημα που προσέφερε η Ευρωμεϊντάν, μαζί με τον Μπαντέρα, τα αντιρώσικα συναισθήματα, τους ουράνιους εκατό, την άρνηση της νίκης των λαών στο Β' Παγκόσμιο, κλπ. Αυτοί οι αντικυβερνητικοί άνθρωποι πρέπει να έχουν φωνή, να τους μιλούν και να διαπραγματεύονται μαζί τους, και όχι να αγνοούνται εντελώς και στο τέλος να βομβαρδίζονται.

Η γενοκτονία αποτελεί ολικό εξευτελισμό του ανθρώπινου είδους και πρέπει να καταδικαστεί από οποιονδήποτε έχει ίχνος συνείδησης όταν την συνειδητοποιήσει. Θεωρώ τους υποστηρικτές, αυτούς που στήριξαν, ενθάρρυναν ή επικρότησαν οποιοδήποτε ή και όλα τα στάδια της γενοκτονίας που λαμβάνει πια χώρα στην Ουκρανία εκτρώματα το ίδιο φρικτά με το έγκλημα το οποίο υποστηρίζουν. Με τη βοήθεια των ισχυρών και φιλοπόλεμων συμμάχων της, η Ουκρανία μπορεί να γίνει ένα ισχυρό και πλούσιο έθνος (πράγμα μάλλον όχι πιθανό), που θα έχει εκκαθαριστεί απ' τους "διαβολικούς" Ρώσους, αλλά ποτέ δεν θα κερδίσει πίσω αυτό που έχασε για πάντα – την ΑΝΘΡΩΠΙΑ της. Ως μισή Ουκρανή και μισή Ρωσίδα που μεγάλωσε στο Ντονμπάς, το κέντρο των "σκαθαριών Κολοράντο" και των "υπανθρώπων", έχω βαθιά πληγωθεί από αυτούς τους άλλους Ουκρανούς που είχαν τόσο μίσος για το Ντονμπάς στις καρδιές τους. Θλίβομαι που βλέπω τη χώρα μου να παίρνει το δρόμο της γενοκτονίας  και ανησυχώ σφοδρότατα για τη μοίρα των πολιτών του Ντονμπάς, που αργά ή γρήγορα θα απειληθούν σημαντικά με το θάνατο. Ενθαρρύνω όλους τους Ουκρανούς που διαβάζουν αυτό και δεν έχουν χάσει ακόμα την ανθρωπιά τους να πιέσουν την τοπική και κεντρική κυβέρνηση στο Κίεβο να σταματήσει τις "αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις" πριν πνιγεί στο αίμα η Ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου